• 7,99zł/300-450g
• Lewiatan, Tesco, Avita, Kefirek (zamrażarki)
• P.P.H. "Anka" Jan Kołodziejczyk, www
Pierogi
ze szpinakiem: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Farsz (30%): [szpinak (94% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól]. Podesłała: Karina P.
z jagodami: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Nadzienie (27%): [jagody (borówki czarne 100% w nadzieniu)].
z truskawkami: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Nadzienie (29%): [truskawki (100% w nadzieniu)].
z owocami leśnymi: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Nadzienie (28%) [jagody (borówki czarne 33% w nadzieniu), maliny (33% w nadzieniu), jeżyny (33% w nadzieniu)].
z kapustą i grzybami: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Farsz (30%): [kapusta kiszona (76% w farszu), grzyby (17% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól].
z kapustą: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Farsz (30%): [kapusta kiszona (92% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól].
Uszka
z grzybami: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Farsz (30%): [grzyby (94% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól].
z kapustą i grzybami: Ciasto: [mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)] Farsz (30%): [kapusta kiszona (76% w farszu), grzyby (17% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól].
Kluski
Kluski śląskie: ziemniaki gotowane, mąka ziemniaczana, olej słonecznikowy (0,5%), sól.
Pyzy ziemniaczane: ziemniaki, mąka ziemniaczana, olej słonecznikowy (1%), sól.
Kopytka: ziemniaki gotowane, mąka pszenna (20%), olej słonecznikowy (1,3%), sól.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz