Burgery, Valsoia


• 11zł/200g (2x100g)
• Piotr i Paweł, Auchan, Leclerc



Vege burgery z cukinią, papryką i sorgo
Skład: woda, teksturowana mąka sojowa 19%, cukinia 9%, papryka 5%, sorgo białe 4%, przecier pomidorowy, błonnik cytrusowy, 2%, bakłażan 2%, ziarno prosa 2%, cebula, olej słonecznikowy, sól morska, aromat naturalny (soja, seler), stabilizator: metyloceluloza, oliwki czarne 0,5 %, białko sojowe 0,06%, bazylia, pieprz czarny, witamina B12

Wartość (100g):
120 kcal, tłuszcze 2g (nasycone 0,3g), węglowodany 10g (cukry 2,7g), białko 12g, błonnik 7,2g, sól 1,1g, b12 0,38 ug

Vege burgery z brokułami, kapustą i kaszą gryczaną
Skład: woda, teksturowana mąka sojowa 19%, brokuły 13%, kapusta 11%, kasza gryczana 4%, ziarno prosa 4%, błonnik cytrusowy 2%, olej słonecznikowy, sól morska, aromat naturalny (soja, seler), szpinak suszony 1%, stabilizator: metyloceluloza, czosnek,  białko sojowe 0,06%, witamina B12

Wartość (100g):
110 kcal, tłuszcze 2,1g (nasycone 0,3g), węglowodany 8,6g (cukry 2,7g), białko 11g, błonnik 6,3g, sól 1,0g, b12 0,38 ug

Może zawierać: sezam, orzechy.

Opis: z cukinią zdecydowanie lepsze, ale przypomina farsz do gołąbków niż kotlet.

• Valsoia

Brak komentarzy

Prześlij komentarz